top of page

S L A P !

SLAP!_julisteen kuva.jpg

SLAP! teoksen idea syntyi vuonna 2020. Olin juuri koreografioinut lastentanssiteoksen Punahilkka?, jossa käytin slapstick komedian keinoja osana teosta. Teoksen jälkeen jäi olo, että tätä olisi mielenkiintoista tutkailla hieman tarkemmin ja erilaisessa kontekstissa – aikuisille suunnattuna teoksena ja metsässä työskennellen.

 

Slapstick on yliammuttuihin fyysisiin törmäilyihin, sattumuksiin ja koheltamiseen perustuvaa komiikkaa. Useimmiten jotakuta sattuu. SLAP!:ssä olemme lähestyneet tätä koheltamista ja sattumista monilta eri kanteilta. Välillä koomisesti, katsoen ihmistä ikään kuin eläinlajina toisten joukossa, välillä melankolisuuden kautta. Missä menee raja hauskan ja surullisen välillä? Milloin voimme nauraa törmäilyille ja milloin meistä tuntuukin toisen puolesta pahalta? Tuntuu, että hauskan ja surullisen välinen raja on monesti veteen piirretty viiva. SLAP! onkin ehkä katsojasta riippuen komediaa, tragediaa, tai jotain siltä väliltä – en itsekään aina tiedä.

 

Slapstick on ajanut meidät pohtimaan yrittämisen ja epäonnistumisen tematiikkaa. Maailmassa on meneillään useita vakavia kriisejä ja joskus olen ajoittain hyvin turhautunut mitättömältä tuntuvasta kyvystämme tarttua ongelmiin, saati ratkaista niitä. SLAP! koettaa katsoa saamattomuuttamme lempeän huumorin kautta ja absurdiikan keinoin. Vaikka yrityksemme esimerkiksi yhteistyöhön ovat joskus suorastaan säälittäviä, ovat ne kyllä, kosmisesta mittakaavasta katsottuna, melkoisen huvittavia.

 

Loppuun jää kuitenkin kysymys siitä, löytyykö yrittämisen ja erehtymisenkin jälkeen taustalta todellinen motivaatio – halu yhteyteen, halu hyvään?

Saku Koistinen, koreografi

 

---

 

Koreografia:                           Saku Koistinen

Musiikki:                                  Philippe Ollivier

Tanssi ja slapstick:              Laura Koistinen, Saku Koistinen,

                                                 Ville Oinonen ja Vera Tegelman

 

 

Esitykset järjestetään kolmella paikkakunnalla:

Pusulassa 16.5. klo 18 (Keräkankareen ulkoilualue) (maailmanensi-ilta)

Helsingissä 18.5. (Helatorstai) klo 15 (Seurasaaressa, opastus sillan jälkeen)

Karkkilassa 19.5. klo 18 (Myllykoski, koskireitin varrella)

 

Esityksen kesto on noin 60 minuuttia.

Kiitokset:

Kilpiän tila / Iiris ja Tuomas Mattila, Mikko Luukkala, Eero Vesterinen, Pekka Louhio, Aino Savolainen ja Hilkka Lamberg, Pasi Autio, Markku Koskinen, Miikka Ahlman

---

teosta ovat tukeneet:

Taiteen Edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Koneen Säätiö, Karkkilan kaupunki (Karkkilan esitys)

bottom of page